Včasih so naši starši razmišljali, ko so gradili hiše tudi na svoje otroke. Danes se bolj varčuje in ne toliko gradi. Včasih pa, ko so gradili hišo je ta imela sigurno veliko nadstrešje, ker so razmišljali, da si bo njihov otrok lahko naredil dom. In prav je tako. Vendar ključni problem nastane, da so se včasih malo zaračunali ravno zaradi velikosti in potem je trpela termoizolacija celotne hiše, saj so morali hišo pripeljati, da so lahko začeli v njej živeti. Tako so potem želeli prihraniti denar na drugih stvareh. 

Tako celotna hiša kliče po termoizolaciji, kot tudi streha hiše, če si bo vaš otrok delal stanovanje. Streha mora imeti dobro termoizolacijo, da bo življenje potekalo zdravo in kvalitetno in to bomo dobili z primerno temperaturo in primerno zračno vlago.

Tako ni samo pomembna termoizolacija strehe, ampak je pomembna celotna pravilna sestava strehe. Tako lahko z napačnim zaporedjem dobrih materialov povzročimo škodo, ki bo težko popravljiva. 

Na strehi se termoizolacija dela lahko na tri načine:

  • Med špirovci
  • na špirovcih
  • pod špirovci.

Tako je termoizolacija med špirovci najpogostejša, saj je sama izvedba najlažja in najbolj preprosta.

Vrste toplotnih izolacij na strehi pa so lahko: espandirani polisturen, kamena volna, steklena volna, celulozni kosmiči, lesna vlakna, pluta, kokosova vlakna, bombaž, konoplja, lan, ovčja volna. 

Če je termoizolacija narejena pravilno in izvedena tako, kot je potrebno potem lahko zmanjšamo energijske izgube kar za 40 %. Da bo resnično dobro narejena termoizolacija, pa je priporočljivo, da je debelina 20 cm ali več.

Če bomo upoštevali vse te točke, potem vam bo bivanje v takšnem prostoru prijetno in prihranili boste pri ogrevanju, poleti pa ta prostor ne bo prevroč in soparen. Prepustite delo strokovnjakom in poslušajte, kaj vam svetujejo in ne varčujte, kajti termoizolacija je ključnega pomena za vaše udobno in prijetno bivanje, da boste zdravi.