Zakaj danes imeti velike kopalnice in ne majhne?

Včasih so bile klasične kopalnice z wc školjko, umivalnikom, bojlerjem in kadjo. To je bila klasika, ki si jo videl pri starejših hišah. Prav spominjam se, kako je moja stara mama za vikende prižgala bojler, ker smo se tuširali v banji. Drugače ta veliki bojler ni bil prižgan, le vikendi so bili za to. Prijetni časi, rad se jih spominjam. 

Potem je prišlo obdobje, ko so se ljudje veliko več tuširali in banje so zamenjale tuš kabine. Takrat nove hiše in stanovanja niso več bile z banjami, ampak so povsod delali le tuš kabine. Še danes je temu tako, le da velike kopalnice spet dobivajo podobo starih, ko se banje vračajo, zraven pa so posebej še tuš kabine. 

Sam, ko sem gradil hišo je bilo popularno, da si imel tuš kabino, brezvezne so bile kopalnice z banjo, bilo je prepričanje, da ti samo krade prostor, jaz pa sem si jo želel. Tako lahko rečem, da sem si naredil oboje, le tuš je bil narejen tako, da ni bilo kabine in je bil na prostem, kopalno kad pa sem izbral kotno. Takrat, ko mi je mojster to delal, mi je kopalno kad oblekel v iste ploščice, kot je celotna kopalnica in lahko rečem, da je to bila prekrasna poteza, še danes, ko kdo pride na obisk, mu je moja kopalnica zelo všeč. Prostostoječi tuš pa se zdi marsikomu dober, ker ko si starejši težko stopaš preko robov, jaz pa tuš kabine enostavno nisem imel. Tuširanje na stara leta bo enostavno.

Vsak ima svoj okus, danes pa se veliko gleda na praktičnost in so kopalnice opremljene z tuš kabinami, jaz pa še kako rad vidim, ko moj otrok čofota v banji polni tople vode in se zabava. Le  še sam, si moram vzeti čas, da si kdaj privoščim kopel v banji, vem pa da moje kopalnice ne bom spreminjal.