Tečaj za voditelja čolna vam nudi vsa potrebna teoretična in praktična znanja, ki so potrebna za uspešno opravljanje izpita za čoln. Ta je obvezen, če želite upravljati s čolnom ali jadrnico do dolžine 24 metrov.

Vsebinski sklopi, ki jih spoznate na tečaju za voditelja čolna so zelo različni in so določeni v skladu s pravilnikom Uprave RS za pomorstvo. Običajno tečaj za voditelja čolna obsega 10 do 16 šolskih ur, odvisno od intenzivnosti, poleg tega pa dobite vse gradivo, ki je potrebno za uspešno opravljanje izpita.

 

Vsebina tečaja za voditelja čolna je zelo uporabna in koristna

Upravljanje z jadrnico ali čolnom ni tako enostavno, kot se to morda na prvi pogled zdi. Tudi pravila in predpisi so na morju popolnoma drugačni kot pa na cesti, zato je tečaj za voditelja čolna vsekakor edini način, da tovrstne vsebine temeljito spoznate. Ker so situacije na morju pogosto zelo nepredvidljive, so tovrstne vsebine vsekakor izjemno koristne in uporabne.

Vsebina tečaja za voditelja čolna pa je poleg tega tudi zelo obsežna. Med drugim zajema poglavja s področja pomorskih predpisov, navigacije, meteorologije, motorznanstva, mornarskih del in veščin, ter pravila o izogibanju trčenju na morju. 

Glede na trenutno situacijo, tečaj za voditelja čolna poteka preko spleta 

Kljub številnim omejitvam, ki nas spremljajo na vsakem koraku, pa je razveseljivo, da je izvajanje tečaja za voditelja čolna možno tudi preko spleta. Nov način predavanja se je izkazal za ravno tako uspešno, zato ga kljub omejitvam lahko brez težav opravljate. 

Dodatna prednost tovrstnega načina opravljanja je tudi v tem, da prihranite veliko časa, celotno gradivo pa vam je kadarkoli na voljo tudi v spletnih učilnicah. Če želite suvereno upravljati z večjim čolnom ali jadrnico in se temeljito pripraviti na izpit, potem je najboljša in najhitrejša pot tečaj za voditelja čolna.