Naša nova hiša je končno bila pripravljena, da se vselimo. To je bil res poseben dan, ko smo prvič spali v novi hiši, vsi smo bili srečni. Zvečer smo spustili žaluzije in mirno zaspali. Ker v prejšnjem domu nismo imeli žaluzij, smo zjutraj bili kar malo zmedeni, ker je bila takšna tema. Na koncu smo se vsi smejali, ker smo vsi zamujali, eni v službo, drugi v šolo. Ja, krive so bile žaluzije, ker smo jih imeli spuščene in zaprte do konca.

Potem jih nekaj časa po večerih nismo uporabljali, ker ni bilo potrebe. Kmalu pa je mene začelo motiti to, da ko so se mimo naše hiše zvečer vozili avti, so luči od avtov svetile v okna naše hiše. Vse bolj me je to motilo in začela sem se obremenjevati, kdo vse nas zvečer gleda. Tako so spet prišle prav žaluzije, da smo jih zvečer spuščali, da smo imeli zasebnost. Edino, kar smo naredili, je bilo to, da ko smo šli spat, smo žaluzije dvignili.

Vsake toliko pomislimo na kaj novega, seveda se prilagajamo na novi kraj, novo hišo in novo okolico. Sosedje so nas lepo sprejeli in tudi pri njih so vsak večer spuščene žaluzije, ker živimo ob cesti, ki je kar prometna in tako se človek v hiši boljše počuti, če ima spuščene žaluzije, kot pa da jim ima gor in nikoli ne ve, kdo ga v temi lahko opazuje. 

Prav smejala sem se enkrat, ker vsi sosedje približno enako spuščamo žaluzije na oknih. Ko se začne temniti, so žaluzije na oknih spuščene pri vseh hišah, edino tam ne, ko v hiši ni luči, torej še nobenega ni doma.

Če bi še enkrat izbirala senčila za hišo, bi izbrala zunanje žaluzije, ker naredijo lep videz hiše in so praktične za uporabo. Lahko imamo popolnoma spuščene, na pol spuščene.