Erotične masaže že nekaj časa niso več tabu. Vse več parov si želi eksperimentiranja v postelji in obisk tovrstne masaže je samo eden od načinov za to, da pripomorejo k boljšemu spolnemu življenju. Masaža lahko traja petdeset, šestdeset ali osemdeset minut. Nekateri pari se odločajo za simultano masažo, kar pomeni, da vsakega masira en maser oziroma maserka. Spet drugi pari pa se odločajo zgolj za opazovanje masiranje svojega partnerja. Tisti, ki opazuje, lahko tudi pridruži maserju. Večkrat se zgodi tudi, da se za tako masažo odločita prijateljici. Seveda je opcija tudi ta, da par masira samo en maser.

Nekateri saloni, ki ponujajo erotične masaže, nudijo tudi klasične masaže. Seveda pa so zelo popularne tudi masaže body to body. Marsikdo tovrstna masaže kar ne more prehvaliti, saj je deležen dotikanja naoljenega in mehkega telesa maserke, ki polzi po njegovem telesu in se prepleta z njim … Tovrstno masažo se izvaja na masažni blazini. Seveda je k tej masaži všteta tudi klasična masaža.

Masažni studio, v katerem potekajo erotične masaže, je lepo urejen in na vrhunskem nivoju. Zato je od vsake stranke zahtevan spoštljiv odnos. Poleg tega se je treba držati še nekaterih drugih pravil. Naročanje je izključno po telefonu, na masažo morate priti točno in če zamudite, morate to sporočiti v roku desetih minut. Ceno masaže se poravna pred samim začetkom masaže. Preden se začne masaža, se je treba obvezno stuširati. Maser lahko zavrne masažo pri alkoholizirani osebi ali ob sumu, da je ta zaužila prepovedane substance. Maserka med masiranjem na sebi nima oblačil, vendar se je ne smete dotikati po mednožju. Poljubljanje niti ni všteto v ceno, kot tudi dodatne usluge. Erotične masaže se ne sme nuditi mladoletnikom, prepovedana sta snemanje in fotografiranje. Na masažo se je treba odpraviti brez telefona.