Pri gradnji hiše sva se s fantom kar precej časa odločala, katero strešno kritino izbrati za najin novi dom. Moji starši so močno navijali, da bi bila streha iz pločevine. Seveda se s predlogom niso strinjali starši mojega fanta, saj so bili že od nekdaj bolj mnenja, da je nakup opečnatih strešnikov prava izbira za najino streho. Izbrala sva nekaj čisto tretjega, kar nama je predlagalo podjetje, ki je gradilo najino hišo. Odločila sva se, da bodo betonski strešniki najina končna izbira.

Kako že pravijo: kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima. Verjetno bo zaradi najine odločitve prišlo do kakšne zamere, a za zdaj se na to ne ozirava. Zakaj sva se odločila, da bodo betonski strešniki ustrezali najini hiši? Po mnenju številnih proizvajalcev strešne kritine so se betonski strešniki od nekoč pa vse do danes zelo izboljšali. Tradicionalni betonski strešniki so bili včasih zelo pogosti pri prekrivanju različnih hiš in poslopij. Skozi ves ta čas se jih je držal sloves, da niso tako zelo učinkoviti in da naj bi skoznje uhajala toplotna energija. Proizvajalci so nama povedali, da izgube toplotne energije ne gre pripisati slabi strešni kritini, pač pa premalo izoliranosti hiše. Slaba izolacija je torej kriva za slab sloves betonskih strešnikov.

Kakovostni betonski strešniki zdržijo še tako zahtevne vremenske razmere. Na drugi strani pa je pomembno tudi to, da so cenovno dostopni. Proizvajalci navajajo številne prednosti, ki jih imajo betonski strešniki v primerjavi z ostalimi strešnimi kritinami. Poudarjajo, da so zelo odporni proti toči ter mrazu in da je njihovo pokrivanje enostavno. Ni se nam treba bati, da bi materiala zmanjkalo, saj je beton vedno in povsod dostopen. Zaradi takšnih in drugačnih prednosti betonskih strešnikov je bila najina izbira na koncu lahka. Po nekaj letih življenja v hiši lahko poveva, da so bili betonski strešniki zagotovo pravilna odločitev, ki sva jo sprejela.